Nasze menu

Odkryj naszą kuchnię

Przykładowe pozycje, pełne menu każdorazowo ustalane jest indywidualnie

01. Proziaki

tradycyjne podkarpackie placuszki pszenne pieczone jak u babci - na rozgrzanej blasze bez tłuszczu

02. Wolnopieczona karkówka

aromatyczna i soczysta, pieczona w niskiej temperaturze przez co najmniej dwanaście godzin wraz z cebulką, pieczarkami i ziołami

03. Wyjątkowe kotlety schabowe i drobiowe

pieczone w specjalnym piecu, dzięki temu soczyste, chrupiące i zdrowe

04. Ciasta z Folkowej Doliny

nasze oczko w głowie, zarówno tradycyjne, jak i w nowoczesnym stylu, według sprawdzonych receptur

01. Tymbale, czyli studzienina

delikatne drobiowe galaretki z minimalną ilością żelatyny, wolnogotowane na mięsie z kośćmi i skórkami

02. Tarta serowa z orzechami

z serem pleśniowym, podawana na gorąco na ceramicznych półmiskach, apetyczna, chrupiąca, o bogatym aromacie

03. Śledzik na dwa sposoby

w śmietanie i po cygańsku, dania oparte na zastrzeżonej recepturze lokalnego dostawcy śledzi

04. Cytrynowe gruszki

przysmak naszych Gości, wypełnione serem i orzechami, zapieczone w towarzystwie skórki cytrynowej, przepięknie podawane

01. Rosół

tęgi, aromatyczny wywar z mięsa i mnóstwa jarzyn

02. Zupa krem z grzybów leśnych

gęsta, pachnąca lasem zupa na prawdziwej śmietanie

03. Zupa zbójecka

lekka, mięsno-warzywna, z nutą papryki wędzonej

04. Forszmak

lekko pikantny, intensywny gulasz wieprzowy z warzywami

01. Filet tymiankowy

delikatny i soszysty filet z kurczaka podawany z sosem z suszonych pomidorów i zapiekanymi ziemniaczkami

02. Schab po cygańsku

soczysty i szalenie aromatyczny, podawany z kaszą bulgur i sosem chrzanowym

03. Gulasz myśliwski

pełen najlepszych mięs, gęsty, o wyrazistym smaku, wzbogacony grzybami leśnymi

04. Gulasz z dzika

gęsty, mocny smak i wyjątkowa kruchość mięsa

05. Ryby*

aromatyczny dorsz i łosoś przyrządzane na przeróżne sposoby

panierowane / pieczone w soli / grillowane / smażone / gotowane

01. Lody z owocami

przepięknie podane w towarzystwie syropu truskawkowego i czekolady

02. Szarlotka na ciepło

kruche ciasto z pysznym musem jabłkowym i lodami waniliowymi

03. Brzoskwinia z bezą

słodkie, soczyste brzoskwinie zapieczone pod pierzynką z bezy

04. Pieczone jabłuszka

aromatyczne pieczone jabłka o korzennym aromacie podawane z orzechami i suszonymi śliwkami

Odezwiemy się na pewno

Zarezerwuj termin