Kuchnia Folkowej Doliny, w dużej części oparta na podkarpackich recepturach, idealnie wpisuje się w radosny, energetyczny i swojski styl całego obiektu. Świetnie pasuje do wesela z folkowym pazurem i innych uroczystości rodzinnych czy biznesowych.

Wiemy, co lubią i czego oczekują od nas nasi Goście, dlatego oferujemy im wybór tradycyjnych dań wykonanych z dbałością o każdy detal i nutę smakową. Często interpretujemy je w nowoczesny sposób i zawsze podajemy w bardzo atrakcyjnej formie.

Naszą chlubą są zwłaszcza mięsa. Kotlety schabowe, drobiowe oraz karkówki, boczki i szynki pieczemy w specjalnym piecu konwekcyjnym, który sprawia, że mięsa są chrupiące, a zarazem wilgotne i delikatne. Dzięki konwekcyjnemu termoobiegowi są także dużo zdrowsze niż pieczone tradycyjnie.

Często stosujemy także metodę wolnego gotowania i wolnego pieczenia w niższych niż standardowe temperaturach. Techniki te sprawiają, że mięso staje się kruche i niesamowicie soczyste oraz pełne aromatów, co bardzo cenią sobie weselni i nie tylko Goście – zajrzyjcie zresztą na Stronę Główną, gdzie prezentujemy ich ulubione potrawy z naszego menu.

Dumni jesteśmy także z z Folkowego Słodkiego Bufetu. Serwujemy na nim wszelkiego rodzaju ciasta, ciasteczka, musy owocowe, tartaletki, desery lodowe – wszystko przygotowywane na miejscu, w Kuchni Folkowej Doliny, według sprawdzonych i udoskonalanych od lat przepisów.

Planując weselne menu, większość wyprawiających u nas wesele młodych par decyduje się także na Wiejski Stół, ale o nim przeczytacie w osobnym artykule.